Granturi

Ordonanța cu ajutoarele de stat de 1 miliard Euro pentru PFA și IMM, în Monitorul oficial. Punctajul la granturile de 200.000 Euro pentru firme

Thumbnail

Guvernul a publicat joi în Monitorul Oficial ordonanța de urgență prin care se vor acorda ajutoare din fonduri europene în valoare totală de 1 miliard de euro persoanelor fizice autorizate, microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii, pentru ieșirea din criza coronavirsu COVID-19. Ordonanța de ugență 130/2020 cuprinde și anexele cu codurile CAEN eligibile pentru fiecare categorie de sprijin, precum și punctajul pentru proiectele prin care se vor acorda granturile destinate IMM-urilor, de până la 200.000 de euro pentru investiții. Consultă, la final, textul integral al OUG 130/2020.

OUG 130/31 iulie 2020 a fost publicată în Monitorul oficial nr. 705 din 06.08.2020, partea I. AICI poate fi accesată ordonanța de urgență într-un format mai ușor de studiat.

Sesiunile de aplicare se vor deschide pe o platformă online pe care urmează să o realizeze Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS). Deschiderea sesiunior va fi anuntata de către Ministerul Economiei si Agenția pentru IMM-uri din subordinea sa, care gestioneaza programul de sprijin. Până atunci, autoritățile mai trebuie să emită și alte documente, cum sunt Ghidul solicitantului (de la Autoritatea de management pentru Programul de Competitivitate) și schemele de minimis.

Ai nevoie de ajutor? Lortec este aici