Lansare POR 2.2

Programul Operational Regional 2.2 (POR 2.2) urmeaza a se lansa in perioada 24.12.2019, ora 12:00  – 24.03.2020, ora 12:00, a anuntat, marti, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Se pare ca lansarea programelor de finantare in preajma sarbatorilor a inceput sa devina o obisnuinta, dupa ce, in 2018, Start-up Nation a fost lansat in aceeasi perioada.

Microintreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii (0 – 249 angajati) din Regiunea Nord Est si Regiunea Vest vor putea accesa fonduri europene cuprinse intre 200.000 euro si 1.000.000 euro. Astel ca judetele care urmeaza sa primeasca finantare prin intermediul programului POR 2.2 sunt: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Timis, Arad, Caras Severin si Hunedoara).

Ajutoarele financiare variaza de la o zona la alta, dupa cum urmeaza:

Regiunea Nord Est:

– Microintreprinderile si Intreprinderile mici (0 – 49 angajati) – 70% ajutor financiar;

– Intreprinderile mijlocii (49 – 249 angajati) – 60% ajutor finaciar;

Regiunea Vest:

– Microintreprinderile si Intreprinderile mici (0 – 49 angajati) – 55% ajutor financiar;

– Intreprinderile mijlocii (49 – 249 angajati) – 45% ajutor finaciar;

Principalele modificari fata de editia precedenta:

• Detalierea și clarificarea unor aspecte suplimentare legate de ajutorul de stat regional, respectiv definirea unor categorii de investiții inițiale
• Actualizarea unor referințe la anii fiscali relevanți pentru anumite criterii, referințe pagini web
• Completarea grilei de verificare a conformității administrative și eligibilității, respectiv a grilei de evaluare tehnică și financiară cu detalii și clarificări (la apelul anterior, aceste aspecte au făcut obiectul Instrucțiunii AMPOR nr. 33/2017).
• Includerea precizării că bugetul alocat apelului nu va putea fi supracontractat
• Solicitarea unei declarații de reconfirmare a încadrării în categoria IMM, la data semnării contractului de finanțare.
• Actualizarea unor condiții precontractuale, respectiv eliminarea obligativității depunerii Avizului administratorului/ custodelui/ clasarea solicitării pentru intervenţiile care au loc într-o arie naturală protejată și a Avizului Natura 2000/ Clasarea notificării, după caz, în conformitate cu prevederile OUG 57/2007.
• Actualizarea Formularului cererii de finanțare, conform modificărilor MySMIS
• Eliminarea din lista anexelor obligatorii a certificatului de înregistrare în scopuri de TVA.

Click si vezi mai multe detalii despre program!

Echipa Activ Business Advisor

Lansare POR 2.2, Consultanta fonduri europene, Consultanta programe operationale regionaleAi nevoie de ajutor? Lortec este aici