Interes semnificativ al românilor pentru fondurile norvegiene

Interesul românilor pentru fondurile nerambursabile oferite de statul norvegian firmelor mici și mijlocii (IMM) este semnificativ, din câte indică datele de trafic ale site-ului Agenției norvegiene pentru inovație, Innovation Norway.

Conform estimărilor Similar Web, în lunia iulie 2020, site-ul statului norvegian, innovasjonnorge.no, a avut 87.000 de vizite pe mobil și pe desktop.

Dintre vizitele de pe desktop (pentru care avem date disponbile), România a fost pe locul al doilea ca țară-sursă, după statul-gazdă, Norvegia. 8,16% din traficul de pe desktop pe site-ul agenției norvegiene a provenit din România. După noi au venit SUA, Croația și India.

Thumbnail

Cea mai mare parte a traficului pe site-ul agenției care acordă fonduri norvegiene a fost din căutările pe Google și accesările directe ale portalului (86% împreună), pe desktop.

5,38% din traficul de desktop obținut de site-ul norvegian innovasjonnorge.no a venit din link-urile postate pe alte site-uri – referrals.

StartupCafe.ro a fost pe primul loc în topul site-urilor care au trimis vizitatori către Agenția norvegiană pentru inovare, cu 25,73% din totalul vizitelor obținute de innovasjonnorge.no din referrals (pe desktop).

Thumbnail

La rândul său, StartupCafe.ro a obținut 806.000 de vizite în luna iulie 2020, conform estimărilor de pe Similar Web. Site-ul innovasjonnorge.no a fost al treilea site de destinație către care StartupCafe.ro a trimis vizitatori, în luna iulie (pe desktop). 7,17 % din totalul vizitelor trimise de StartupCafe.ro către diverse site-uri de destinație au fost către innovasjonnorge.no .

Reamintim că firmele românești inovatoare pot obține finanțări nerambursabile de câte 200.000 euro – 2 milioane euro pe proiect, printr-o linie de fonduri norvegiene oferite României, la care s-au deschis înscrierile până pe data de 17 septembrie 2020.

Articol realizat de STARTUP CAFE.



Ai nevoie de ajutor? Lortec este aici