Start-Up Nation 2020, „cu certitudine” (ministru)

Statul va organiza, „cu certitudine”, în anul 2020 o a treia ediție a programului Start-Up Nation, a dat asigurări ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-un interviu acordat Agerpres.

„Cu certitudine vom lansa şi anul viitor un program Start-Up Nation şi vom face plăţi pentru proiectele vechi. Noi ne dorim un alt tip de Start-Up Nation, care să fie orientat către performanţă antreprenorială, către inovare, către IT. Poate că îi vom spune Start-Up Tech Nation”, a spus Popescu, citat de Agerpres.

Reamintim că Ministerul Finanțelor a propus în proiectul de buget pe anul 2020 credite de angajament de aproape 233 de milioane de lei pentru programul Start-Up Nation, buget care ar permite deschiderea unei noi sesiuni pentru finanțarea a maximum 1.160 de firme, la valoarea maximă de acum a ajutorului nerambursabil de la stat, de 200.000 de lei.

Declarații ale ministrului Economiei, privind Start-Up Nation 2018-2019

  • „Cu certitudine vă spun că voi trimite controale să văd şi eu exact pe ce s-au cheltuit banii pe acest faimos program 2018 de succes, poate că aşa este, poate că e bine, dar vreau să văd că aceia care au luat punctaje suplimentare cu 4, 5, 6, 10 salariaţi îi mai şi ţin”.
  • „Nu poate să mă facă pe mine nimeni să cred că este un program de succes, în condiţiile în care OLX este plin de vânzări de proiecte pe Start-Up Nation. Deci dacă ai aşa ceva, eu îi spun simplu: risc reputaţional. Nu poţi să-ţi faci un proiect şi apoi să-l vinzi. Înseamnă că n-ai crezut în acel proiect, că nu vrei să-l faci, că nu şi-a atins scopul. Dacă scopul era să pornească un business şi acel business să meargă mai departe, acela trebuie să fie scopul. Nu să merg să-l vând imediat”.

Articol realizat de STARTUP CAFE



Ai nevoie de ajutor? Lortec este aici